ANKARA / MAMAK - Boğaziçi İlkokulu

Nis

Wushu Kumg-fu Çocuk Şenliği KUPASI  Okulumuzda derece yapan öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Nis

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı

Türk milleti 18 Mart 1915’te tarihe adını altın harflerle yazdırdı ve Çanakkale’de çok büyük bir zafer kazandı. Çanakkale'nin "geçilmezliği" tüm dünyaya ispat edildi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla okulumuzda kutlandı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü  3/D sınıfının hazırladığı törenle okulca kutlandı.

Şbt

Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir. Bu bağlamda 3/C , 3/D  ve 4/A sınıfları okulumuzda sergi düzenledi.

Şbt

Okulumuz öğretmenlerinden Burcu KILIÇ'ın ortaklarından olduğu  ‘MY HEALTHY LIFE JOURNEY’’adlı e Twinning projemiz ulusal destek servisi tarafından onaylanmıştır.Projemizin amaçları; Öğrencilerin büyüme ve gelişmelerini desteklemek.Dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak.Enerji seviyelerini artırmak.Spor yapma alışkanlığı kazandırmak.Öğrenme ve hafıza becerilerini geliştirmek.Daha iyi konsantre olmalarını sağlamak.Öğrenme ve hafıza becerilerini geliştirmek.Kişisel gelişimi desteklemek.Stresle başa çıkma yöntemlerini öğretmek.Besinler,spor dalları,hafıza teknikleri,stres yönetimi vb. konularda merak duygusunu geliştirerek öğrencilerin yeni kavramlar ve kelimelerle tanışmasını sağlamak, çeşitli etkinlikler düzenleyerek çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemek.Öğrencilerin süreç içerisinde işbirliği, paylaşma, girişimcilik ve iletişim becerilerini geliştirmektir.İş sürecimiz 2024 Şubat ayında başlayıp 2024 Mayıs ayında son bulacaktır.

Şbt

Karneler dağıtıldı, yarıyıl tatili başladı

19 Ocak Cuma günü okullarda dağıtılan karnelerle birlikte Boğaziçi İlkokulu öğrencileri karnesini alarak yarıyıl tatiline başladı.